Denk om de veiligheid van je website

Afgelopen weken was het weer raak. Ondanks de wereldwijde Corona crisis waren hackers druk bezig met aanvallen op websites. Er waren zelf dagen bij waarop wereldwijd meer dan 20 miljoen websites werden aangevallen. Aanvallen waarmee websites worden gebruikt om in een later stadium phishing mails te versturen, virussen te verspreiden en te gebruiken voor andere malafide zaken.

Waarom gaat het zo vaak fout

Websites worden gebouwd met behulp van software. Naast de standaard software worden er vaak nog extra applicaties toegevoegd.
Veel eigenaren van websites denken dat een website geen onderhoud nodig heeft. Alles gaat toch goed? Maar niets is minder waar.

Net als een Windows PC heeft een website regelmatig updates nodig. Updates die fouten in de software herstellen. Fouten die er voor kunnen zorgen dat hackers op een eenvoudige wijze op jouw website inloggen en daar foute zaken mee gaan doen. Zaken die jouw als eigenaar kunnen schaden.

Schaden denk je dan

Denk aan Google die jouw website ineens blokkeert, omdat die virussen of andere zaken verspreidt. PC’s van klanten die, na een bezoek aan je website, ineens besmet zijn. Allemaal zaken die je absoluut niet wilt.

Hoe voorkom je het

Zorg dat je website de laatste versies heeft van de gebruikte software. Updaten dus. Dit is al een grote stap.
Zorg er daarnaast voor dat er security software is geïnstalleerd. Deze software zal aanvallen blokkeren. Verder zijn er vaak veel opties instelbaar om ongeautoriseerd inloggen te voorkomen.
Daarnaast is het uiteraard verstandig om met grote regelmaat een volledige backup te maken. Gaat het toch een keer fout, dan kun je snel weer online zijn.

Conclusie:

Zorg dat je WordPress website altijd up to date is. Hiermee kun je als bedrijf grote problemen voorkomen.

Wil je meer weten over de mogelijkheid om je WordPress website up to date te houden.
Neem dan contact met ons op.

Pin It on Pinterest

Share This