Nee, standaard is het niet mogelijk om nieuwsbrieven vanuit WordPress te versturen. Gelukkig zijn er handige programma’s, plugins, waarmee je in vier stappen met WordPress mooie en professionele nieuwsbrieven kunt versturen. Met MailChimp of MailPoet newsletters bijvoorbeeld.

Hoe pak je het aan?

Stap 1

Bij MailChimp moetje eerst op de website van MailChimp zelf een account aanmaken, daarna kun je aan de slag. Alle gegevens komen op de website van MailChimp te staan en dus niet op je eigen website. Als je aanpassingen wilt doen moet je daardoor altijd eerst bij MailChimp inloggen.

Bij MailPoet newsletters kun je vanaf je eigen website werken. Alle aangemaakte nieuwsbrieven staan dus op je eigen website.

Stap 2

Wat moet je op je website doen?

Installeer de plugin van MailChimp of MailPoet newsletters op je website. Dat is eenvoudig.

Stap 3

 Plaats een widget. Ga naar Dashboard, Weergave, Widgets. Hiermee kunnen bezoekers zich via de website aanmelden.

Stap 4

Maken van de nieuwsbrief

De nieuwsbrief is met beide programma’s eenvoudig te maken. Wel moet je eerst wat oefenen met tekst en vormgeving voordat je je eerste nieuwsbrief de deur uit kan doen. Begin dus op tijd!

Wat kost het?

Niets!

Niets! Zolang je maar niet meer dan 2000 e-mailadressen invoert en bij MailChimp niet meer dan 12.000 berichten per maand verstuurt. Kom je daarboven, dan moetje een bedrag betalen.

 Lezen?

De nieuwsberichten uit beiden plugins zijn goed te lezen in MS Outlook, Gmail, tablets en op de smartphone.

Meer keuzes?

Natuurlijk zijn er veel meer plugins waarmee je nieuwsbrieven kunt versturen. Google wat rond en er gaat een wereld voor je open. Maar bedenk wel: MailChimp en Mailpoet Newsletter zijn gratis, goed en waarschijnlijk de makkelijkste.

 

Pin It on Pinterest

Share This