WordPress is op dit moment één van de populairste CMS systemen die kosteloos verkrijgbaar is.

Het lijkt voor de meeste mensen eenvoudig in gebruik en behoeft weinig onderhoud. Maar is dat altijd het geval.

We kunnen deze vraag in tweeën delen:

1. Heeft WordPress als CMS systeem onderhoud nodig?

2. Hebben de gebruikte themes regelmatig onderhoud en/of ondersteuning  nodig

Op de eerste vraag kunnen we het volgende antwoord geven.

WordPress is een systeem dat continue in ontwikkeling is. Een proces waar wereldwijd veel mensen bij betrokken zijn. Tijdens ontwikkelingsfases kunnen er mogelijk onvolkomenheden insluipen. Mogelijke fouten dus. Meestal komen die er tijdens testen wel uit. Maar er zijn ook fouten die na enige tijd boven water komen. Deze fouten moeten zo snel mogelijk worden gecorrigeerd, want ze kunnen tot ongewenste situaties leiden.

Deze fouten worden gerepareerd met zogenaamde updates. Als je als eigenaar van een website zelf het beheer in handen hebt genomen, ben je zelf verantwoordelijk voor het installeren van deze nieuwe updates. Moet je dus zelf wel goed in de gaten houden.

Daarnaast worden er door veel (zakelijke) partijen zogenaamde Plugins gemaakt. Deze Plugins kunnen een waardevolle toevoeging zijn voor je website. Maar, ook deze Plugins kunnen fouten bevatten die mogelijk door een update kunnen worden gerepareerd.

Wat veel  mensen trouwens vergeten is dat er ook van een website regelmatig een back-up moet worden gemaakt. Zeker als het een dynamische website is waar veel tekst of foto’s aan worden toegevoegd. Heel verstandig om dit met regelmaat te doen.

Al met al kunnen we concluderen dat ook een systeem als WordPress regelmatig onderhoud nodig heeft.

Over de tweede vraag kan ik het volgende zeggen.

WordPress themes zijn er in allerlei smaken en kleuren te krijgen.  Van eenvoudig tot enorm uitgebreid. Ook bij themes kunnen er tijdens ontwikkelingsfases mogelijk onvolkomenheden insluipen en moeten ze mogelijk af en toe worden geüpdate. Net als eerder genoemde zaken, noodzakelijk dus.

Daarnaast is het zo dat de uitgebreide themes vaak helemaal niet zo eenvoudig zijn te gebruiken.

Vaak blijken ze tijdens de installatie al helemaal niet zo gemakkelijk in te richten, en moeten er voor het beheer toch het één en ander worden gedaan.

Al met al blijkt het dus niet altijd eenvoudig om je website goed up to date te houden en te onderhouden.

 

Vertrouw je jezelf dit soort zaken niet toe en wil je dit het liefst bij een professionele partij neerleggen, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Pin It on Pinterest

Share This