Wat is een Responsive website

Responsive website is in feite de vertaling van mobielvriendelijke website.
Mobielvriendelijk betekent dat je website op alle apparaten, denk aan PC, Laptop, Tablet en Smartphone, goed te bekijken is.

Wat zien we vaak

Helaas komen we ze nog vaak tegen, websites die slecht op een SmartPhone of een Tablet bekeken kunnen worden.
Websites die op een Smartphone de teksten klein tot zeer klein weergeven.
Meestal geen plezier om te gebruiken.
Zeker niet als je zaken zoekt.
Heel vaak gaat het daarbij ook nog om grote bedrijven.

Waarom is Responsive zo belangrijk

Google heeft sinds 2015 zijn zoekmachines zo ingericht dat websites die responsive zijn hoger scoren. M.a.w. tijdens een zoekopdracht komt een responsive website hoger te staan.

De wereld verandert in een rap tempo. We gebruiken steeds meer onze Smartphone om zaken op het internet op te zoeken en te regelen. Het gebruik van smartphone en tablet is dus steeds belangrijker geworden.
En daar zijn de oude en NIET responsive websites dus slecht op te bekijken.

Wat is er veranderd

De afgelopen 5 jaar is er op het gebied van mobiele apparatuur heel veel veranderd. Daar waar eerst alleen gebruik werd gemaakt van PC’s en Laptops, gebruikt men tegenwoordig vaak een Tablet of een Smartphone. 

De manier waarop een Tablet of een Smartphone een website weergeeft is anders dan op een PC.

Vaak (in het geval van een niet mobielvriendelijke website) wordt het scherm heel klein of maar voor een klein deel getoond. Men moet dan als het ware gaan inzoomen (en schuiven) om de inhoud te kunnen lezen.

Responsive websites hebben dat probleem niet.

Websites kunnen tegenwoordig speciaal voor gebruik op meerdere apparaten worden gemaakt. Hierdoor kan een website er op een PC heel anders uitzien dan op een Smartphone.

Bij een Smartphone kun je bijvoorbeeld rekening houden met het aantal plaatjes dat je wel of niet wilt laten zien. Plaatjes kosten vaak meer downloadsnelheid en dat wil je natuurlijk voor een Smartphone vermijden.

Op een Smartphone kun je dus alleen de meest relevante zaken laten zien.

Google Policy

In het begin van 2015 heeft Google aangegeven dat zij meer rekening wilde gaan houden met responsive websites. Maar waarom?

Google zag een aantal jaren geleden al dat het gebruik van Tablets en Smartphones enorm toe nam. Op dit moment zie je dat 50-60% van de website bezoekers, gebruik maakt van een Smartphones of een Tablet. Een trend die zich steeds verder doorzet.

Door die verschuiving in gebruik van apparatuur, heeft Google besloten responsive websites bij zoekopdrachten beter te laten scoren dan niet responsive websites.

Omdat mensen steeds meer gebruik maken van Tablets en Smartphones en omdat de Policy van Google is aangepast, is het hebben van een responsive website dus erg belangrijk geworden.

Niet alleen voor het beter scoren binnen Google, maar ook voor de leesbaarheid van je website voor je klanten en bezoekers.

Wel of niet Responsive / Mobielvriendelijk

Een methode om er achter te komen of je wel of niet een responsive website hebt, is het simpel weg te testen.
Maar hoe doe je dat.

Google heeft een website waar dit kan.

klik op de onderstaande knop om dat te testen.

Is je website NIET responsive?

Dan zit er niets anders op dan om je website responsive te laten maken.

Heb je vragen of wil je contact?

Vul hieronder je gegevens in en ik neem zo snel als mogelijk contact met je op.

Drasco Webdiensten
Niesoordlaan 54
9681CX Midwolda
Telefoon: 06-47690436

Pin It on Pinterest