WordPress is op dit moment het meest populaire Content Management Systeem (CMS)
Wereldwijd zijn er veel gebruikers. Op dit moment beheerst WordPress 28,1% van de totale markt.
Gevolgd door Joomla met 3,3%
Meer dan de helft van alle in gebruik zijnde websites, 52,4%, gebruikt nog steeds geen CMS systeem. Dit zijn vaak websites die met de hand zijn geprogrammeerd.

WordPress staat op dit moment op Nr.1 en is daarmee het snelst groeiende CMS systeem ter wereld.

Maar waarom moet je WordPress gebruiken?

SEO

Standaard WordPress is SEO vriendelijk. Dat betekent dat je website goed door Google en andere zoekmachines gevonden kan worden. Door gebruik van gratis verkrijgbare plugins kun je dit verder uitbreiden. Plugins als “Yoast” en “All in one SEO” geven je de mogelijkheid om extra zoekfunctionaliteit aan je website toe te voegen

Veel Thema’s

Voor de layout van je WordPress website maak je gebruik van Thema’s. Deze Thema’s bepalen uiteindelijk het uiterlijk van de website.
Er zijn voor WordPress veel goede Thema’s te krijgen.

Veel extra plugins

Wil je de website uitbreiden met extra functionaliteit, dan zit je met WordPress goed.
Meer dan 50.000 plugins zijn gratis te verkrijgen. Daarnaast worden er ook via het commerciële circuit veel plugins te koop aangeboden.
Dus ben je op zoek, dan zul je waarschijnlijk wel vinden wat je zoekt.

Meerdere gebruikers

Binnen WordPress is het mogelijk om meerdere gebruikers aan te maken. Deze gebruikers kunnen aparte gebruikersrechten c.q. rollen worden gegeven. Hierdoor kun je de diverse taken scheiden en zorg je ervoor dat er niet per ongeluk zaken worden uitgevoerd.

Meerdere talen

WordPress is in meerdere talen te krijgen, waaronder in het Nederlands.
Het gebruik in de Nederlandse taal kan in veel gevallen erg handig zijn.

WordPress is Open source

WordPress is een Open Source programma. Dat betekent dat het gratis te verkrijgen is. Daarnaast kun je als je dat wilt, de broncode zelf aanpassen. Ook is er is een grote WordPress community die regelmatig aanpassingen maakt. Aanpassingen die de veiligheid en de functionaliteit vergroot.
Er komen dan ook regelmatig nieuwe versies uit.

WordPress is veilig

De standaard versie van WordPress is veilig in gebruik. Zeker als je de updates regelmatig uitvoert. Naast de standaard versie is het mogelijk om aparte (gratis en betaalde) security plugins te installeren. Hierdoor wordt je website nog veiliger en is het zelfs mogelijk om je website te beschermen tegen externe aanvallen.

Toekomst bestendig

Zoals ik al eerder heb aangegeven, er komen regelmatig nieuwe versies van WordPress uit. In deze versies zullen nieuwe inzichten en ontwikkelingen zijn verwerkt. Zo kun je ook in de toekomst kunnen blijven werken met WordPress.

eCommerce

Door de integratie van speciale plugins voor eCommerce kun je van je WordPress website een webshop maken. Door het installeren van extra plugins kun je er uiteindelijk een goed werkende webshop van maken met veel opties. En het mooie is veel van deze plugins zijn gratis.

Conclusie:

WordPress is op dit moment het beste CMS systeem voor je zakelijke website. Veel van de aangeboden plugins kunnen worden geïntegreerd in je website. Met andere woorden je kunt er haast alles mee maken. Van een eenvoudig informatieve website tot aan een uitgebreide webshop.

Voor een algemene begrippenlijst, klik hier.

Pin It on Pinterest

Share This