Over een aantal maanden is het zo ver. Dan verlaten we 2014 en start het jaar 2015 al weer.  Misschien een goed moment om eens te kijken naar wat de web design trends voor 2015 zijn.


 

Responsive webdesign

Net als afgelopen jaar zal responsive webdesign weer erg belangrijk zijn. Onderzoek wijst uit dat steeds meer mensen hun tablet of smartphone gebruiken om zaken op het internet op te zoeken.

Het hebben van een responsive website is dan ook onontbeerlijk.

Bij Responsive Webdesign maakt het niet uit of je een website nu op een pc, laptop, tablet of een smartphone bekijkt, het scherm wordt altijd automatisch aangepast aan het formaat van je scherm . M.a.w. tekst en plaatjes worden geschaald weergegeven.  Meer weten? Kijk hier>>>

Flat-responsive-devices

 

Flat design

Flat design is het gebruik van eenvoudige plaatjes zonder enige vorm van diepte. Deze plaatjes zijn eenvoudig, hebben geen schaduw effecten en zijn meestal erg kleurrijk. Bijkomend voordeel is dat deze plaatjes vaak door hun eenvoud klein van formaat zijn wat weer zorgt voor een snelle laadtijd van de webpagina.

Flatdesign-Antonio-Di-Nardo2

 

Grote foto’s en Video’s als achtergrond

Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden.

Laat dat één van de trends voor 2015 zijn, het gebruik van grote foto’s en video’s als achtergrond. Foto’s en video’s  die over de volle breedte van de website worden getoond. Mooi en informatief.

 

Foto-webtrends-2015

 

Meer scrollen en minder klikken (OnePager)

Minder tekst en meer plaatjes, maar dan wel op één pagina.

Binnen de trend van 2015 zijn de “OnePagers” populair. Dit is de eerste pagina van je website waarop bijna alle informatie van je bedrijf staat. Dus met minder tekst maar met gebruik van grote foto’s men en grafische voorstellingen.  OnePagers zijn ook populair onder de smartphone gebruikers, hoeven ze niet te klikken. Zie onze Homepage >>>

 

Grotere nadruk op typografie

Voor het gebruik van mooie en bijzondere lettertypes moest altijd stevig in de buidel worden getast. Dat is aan het veranderen. Op dit moment worden er steeds meer mooie en bijzondere lettertypes gratis aangeboden. Hierdoor is het mogelijk om ook met een klein budget gebruik te maken die mooie en bijzondere lettertypes. Webontwerpers krijgen steeds meer mogelijkheden om een onderscheidend ontwerp te maken.

Typo

 

Conclusies:

Een paar trends van 2014 worden meegenomen naar 2015. Denk bijvoorbeeld aan Responsive Webdesign.  Misschien heb ik nog wat gemist. Wellicht komen we in 2015 nog verrassingen tegen.

Heb je zelf nog ideeën of heb je aanvullingen, voel je vrij om commentaar te plaatsen.

Pin It on Pinterest

Share This